FurioS Community

Bine ai venit pe Furios Romania. In caz ca nu ai un cont, inregistreaza-te sau daca ai, logheaza-te.
Citeste regulamentul pentru binele tau si pentru a-ti pastra contul impecabil.

FurioS Community

Daca vreti sa beneficiati de tot forumul inregistrati-va ! 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  
Furios Community

Distribuiţi|

HTMl-body...

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos
AutorMesaj
rLx.
Fondator
avatar


Rank: Fondator
Mesaje : 1905
Data de inscriere : 07/11/2012
Varsta : 21
Localizare : Moldova
MesajSubiect: HTMl-body... Mar Dec 04, 2012 12:48 pm

Dupa cum am mai mentionat intr-un tutorial
anterior tagul <body> este cel care contine tot ceea ce va fi
afisat intro pagina web: tabele, cadre (frame-uri) formulare,
paragrafuri, fotografii si orce altceva.

Toate acestea trebuiesc introduse intre <body> si </body>.
Atribute ale tagului body

- leftmargin - stabileste o margine in partea stanga a paginii (un spatiu gol)
- topmargin - stabileste o margine in partea de sus a paginii (un spatiu gol).

Un exemplu simplu ar fi:

<body topmargin="50">

Acest text se afla la o distanta de 50 de pixeli de partea de sus a paginii

</body>

<body leftmargin="50">

Acest text se afla la o distanta de 50 de pixeli de partea stanga a paginii

</body>

Poti copia aceasta bucata de cod intr-un notepad, salvandu-l ca .html, pentru a vizualiza mai bine.
Culoarea textului default stabilita cu tagul body

<body text="red" >

sau

<body text="rgb(255,0,0)" >

Acest
fragment de cod va stbilii culoarea de baza a fontului ca fiind rosu
doar in cazul in care nu se specifica o culoare alternativa in
interiorul tagului de paragraf, <p>.
Culoarea linkurilor stabilita cu tagul body

In aceeasi masura se pot stabilii culorile linkurilor vizitate sau nevizitate cu ajutorul tagului body.

<body link="white" vlink="black" >

sau

<body link="rgb(255,255,255)" vlink="rgb(0,0,0)" >

Aceasta
metoda se foloseste foarte rar, utilizanduse in schimb formatarea cu
ajutorul CSS (Cascading Style Sheets), fiind mult mai usor si mai
practic.





Sus In jos
http://furios.forumer.ro

HTMl-body...

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Subiecte similare

-
t Cod HTML pentru Flashscore
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
FurioS Community :: Alte tutoriale-